Laura
Slot

 1. 1983

  Geboren in Arnhem, of ‘Over de Waal’ zoals ze in Nijmegen zeggen.

 2. 1989

  In groep 3 viel mijn taalvaardigheid al op; met mijn slagzin won ik de hoofdprijs; een jaarabonnement voor het net geopende zwembad ‘De grote koppel’ in Arnhem.

 3. 1996

  verhuisd naar Doetinchem, waar ik mij de Achterhoekse vriendelijkheid en gastvrijheid eigen heb gemaakt. De verhuizing­ viel samen met het begin van de middelbare school, het Rietveld Lyceum.

 4. 1999

  Van het gymnasium op het Rietveld Lyceum in Arnhem stapte ik over naar het atheneum op het St. Ludger college in Doetinchem.

 5. 2002

  Eindelijk studeren en op kamers! Bestuurskunde was de studie waar ik mee begon, net als een actief studentenleven bij de Nijmeegse Studenten Vereniging Ovum Novum.

 6. 2004

  Het derdejaarsvak ‘Inleiding rechten’ was een eyeopener, dit was interessant! En praktisch, iets wat ik bij Bestuurskunde erg miste. In november 2004 switchte ik alsnog naar de studie Nederlands Recht.

 7. 2005

  Ondanks dat ik na de switch de eerste twee maanden van Rechten moest inhalen, heb ik mijn propedeuse in het eerste jaar gehaald.

 8. 2005

  Omdat ik mijn studie zo snel mogelijk in de praktijk wilde toepassen, begon ik bij de Rechtswinkel Cuijk. Hier heb ik veel praktische ervaring opgedaan, toen al mijn eerste verjaringszaak! Ik vond het mooi om met mijn kennis mensen en passie voor het recht mensen écht te kunnen helpen.

 9. 2008

  Na het zonder herkansingen halen van mijn bachelor, begon ik aan mijn master. Met een extra vak (Bouwrecht) in Tilburg, een half jaar studie in Madrid aan de Universidad Pontificia Comillas.

 10. 2009

  Na een studentstage bij Nysingh advocaten-notarissen in Arnhem wist ik zeker dat ik advocaat wilde worden!

 11. 2010

  Nog voor mijn afstuderen ben ik begonnen bij Poelmann van den Broek advocaten in Nijmegen, met als patroons Wil van den Broek en Lenneke Muller. Ook ben ik gaan spelen in het bedrijfshockeyteam van Poelmann van den Broek op NMHC Nijmegen.

 12. 2014

  Na het afronden van mijn advocatenopleiding, heb ik een reis van vijf maanden gemaakt door Australië, Nieuw-Zeeland en Cambodja.

 13. 2014

  Om dichter ‘op de praktijk’ te zitten, ben ik als bedrijfsjurist en advocaat in dienstbetrekking gaan werken, op het hoofdkantoor van een groep van prefabbeton fabrikanten.

 14. 2018

  Omdat ik flexibiliteit en vrijheid in mijn werk zocht, heb ik mijn eigen advocatenkantoor, Slot Legal, opgericht. LiebregtsLeistra advocaten huurt mij als advocaat in om samen in hun zaken te werken. Onze kennis en ervaring vullen elkaar (vast-)goed aan!

Thijs
Liebregts

 1. 1984

  Geboren in de schaduw van de Sint Jan in 's-Hertogenbosch, de mooiste stad van Nederland.

 2. 1988

  Basisschool in Den Bosch.

 3. 1995

  Na verovering van de wereldbeker door Ajax wist ik zeker dat ik sportjournalist wilde worden.

 4. 1996

  Na drie jaar op Gymnasium Beekvliet in Sint-Michielsgestel bleek dat de HAVO beter bij mij paste en ging ik naar het St. Janslyceum in Den Bosch.

 5. 2003

  Na twee jaren “oriëntatie” bij de opleidingen m.e.r. en journalistiek begon ik de studie Hbo-Rechten op de Juridische Hogeschool in Tilburg.

 6. 2006

  Tijdens mijn HBO-studie werkte ik 6 maanden bij Waterschap Aa en Maas in Den Bosch. Dat was een mooie kennismaking met het bestuursrecht in de praktijk, waar ik veel inzicht kreeg in de werking van een overheidsorganisatie. Hoogtepunt was het landelijk waterschapstenniskampioenschap dat ik met een collega won.

 7. 2007

  Als afronding van mijn HBO-Rechtenstudie liep ik 6 maanden stage bij DTZ Zadelhoff in Den Bosch. Een geweldige kennismaking met de wereld van commercieel vastgoed. Het zien van kansen en een proactieve houding stonden hier centraal. Een leerzame periode waarin ik een scriptie schreef over de herontwikkeling van leegstaande kantoorpanden.

 8. 2008

  Na mijn HBO-studie ben ik direct begonnen aan mijn studie Nederlands Recht aan de Universiteit van Tilburg. Een goede keuze waarbij ik in de studiebanken veel leerde, maar ook daarbuiten een paar mooie studentenjaren meemaakte, onder andere door de organisatie van een 10-daagse studiereis naar Kaapstad.

 9. 2009

  Tijdens mijn studie aan de UvT werkte ik als vastgoedadviseur bij adviesbureau Gloudemans in Rosmalen. Ik assisteerde bij het opstellen van overeenkomsten en de uitvoering van taxaties. Daarnaast verrichte ik onderzoek voor ruimtelijke plannen en de onderbouwing daarvan.

 10. 2010

  In 2010 leerde ik in Nijmegen mijn vriendin Laura kennen en had ik mijn eerste kennismaking met mijn toekomstige werkgever Dirkzwager advocaten & notarissen. Al snel verhuisde ik van Tilburg naar Nijmegen en kwam ik erachter dat ik als advocaat wilde werken.

 11. 2011

  Eind 2010 schreef ik mijn scriptie over civielrechtelijke en publiekrechtelijke handhaving bij onrechtmatig grondgebruik. Op 1 januari 2011 trad ik in dienst van Dirkzwager op de sectie Overheid & Vastgoed in Nijmegen. Hier werkte ik samen met Maarten Baneke. Van hem leerde ik veel over het ruimtelijk bestuursrecht, milieurecht en contractenrecht en ontwikkelde ik mij als advocaat.

 12. 2014

  In 2014 rondde ik mijn opleiding als advocaat-stagiair af. Vanaf dat moment kon ik ervoor kiezen als zelfstandig advocaat een eigen praktijk op te bouwen. Het ondernemerschap dat generaties in mijn familie zat begon steeds meer te lonken.

 13. 2015

  Uiteindelijk koos ik er in mei 2015 voor Dirkzwager te verlaten om een sabbatical in te gaan. Ik wilde plannen maken voor mijn eigen kantoor. Op dat moment kwam ik in contact met Sleutels Advocaten in Nijmegen. Daar kon ik mij als ondernemer verder ontwikkelen en ik besloot bij Sleutels aan te sluiten. Mijn sabbatical duurde uiteindelijk 1 maand.

 14. 2016

  Begin 2016 raakte ik in gesprek met Wiert over de beweegredenen om een eigen kantoor op te richten. We bleken hier hetzelfde over te denken. Al snel volgde de beslissing LiebregtsLeistra op te richten.

 15. 2017

  Een mooi jaar waarin we door veel nieuwe cliënten werden gevonden en de relaties met onze opdrachtgevers steeds vaster werd, daarnaast namen we onze eerste advocaat in dienst

 16. 2018

  Het jaar waarin ik vader van een prachtige dochter werd.

Wiert
Leistra

 1. 1984

  Geboren in Amsterdam. De mooiste stad om geboren te worden. Al is Thijs dat niet met mij eens.

 2. 1988

  Basisscholen in Exmorra (Friesland) en Dieren (Gelderland). Mijn eerste juf voorspelde al dat ik later advocaat zou worden.

 3. 1996

  In Zutphen naar het Baudartius College waar mijn vader ook naar school ging en mijn opa lesgaf.

 4. 2003

  Gedurende mijn studententijd verdiende ik de kost door televisiequizzen te winnen, zoals Lingo, Met het mes op Tafel, That’s the Question en Weekstrijd. Na het starten met de studies Planologie en Bedrijfswetenschappen…

 5. 2005

  …bleek uit een studiekeuzetest dat rechten me beter zou passen. Het leek me saai, maar na één college was ik om. Wat een geweldig interessante studie! Tijdens mijn studie heb ik me verdiept door te doceren aan eerstejaarsstudenten en werkzaamheden te verrichten bij de rechtswinkel Venlo.

 6. 2006

  Met mijn vriendenteam bij v.v. Dieren kampioen geworden in de 5e klasse reserve. Het team is nog altijd bij elkaar en we hebben onlangs ons 12,5-jarig jubileum gevierd.

 7. 2008

  Na het vele quizzen op televisie heb ik ook meegedaan aan de Nationale Juristen Quiz. Na meerdere voorrondes volgde als finale een debattoernooi dat ik winnend wist af te sluiten. Mijn prijs was een geheel verzorgde stage op Curaçao.

 8. 2009

  Opgenomen in Elseviers ‘Top 50 grootste talenten van Nederland’.

 9. 2010

  In 2010 liep ik stage bij advocatenkantoor VanEps Kunnenman VanDoorne op Curaçao. Tijdens mijn stage vond de transitie van Nederlandse Antillen naar Curaçao plaats. Een erg leerzame periode waarin ik onder meer de doingbusinessinthedutchcaribbean guide heb opgesteld.

 10. 2011

  Na een succesvolle deelname aan de Masterclass Projectontwikkeling kon ik direct als advocaat beginnen bij Dirkzwager Advocaten in Nijmegen, waar ik samenwerkte met Hanna Zeilmaker. Ik leerde veel over het ruimtelijk bestuursrecht, overheidsaansprakelijkheid en projectontwikkeling. Bij Dirkzwager kon ik me volop ontwikkelen als advocaat.

 11. 2012

  Na een half jaar heb ik samen met Thijs Liebregts voor het eerst een lezing gegeven over onrechtmatig grondgebruik. Vele gezamenlijke lezingen en seminars over dit en andere boeiende onderwerpen zouden volgen.

 12. 2013

  Op 20 december 2013 ben ik getrouwd met mijn grote liefde Anne-Wil. Een bijzondere dag waar wij omringd door vrienden en familie getrouwd werden door mijn ouders.

 13. 2014

  Na uitgebreid adviseren, procederen en lezingen geven over het onteigeningsrecht, heb ik succesvol de specialisatieopleiding “leergang onteigeningsrecht” gevolgd bij het Centrum voor Postacademisch Onderwijs te Nijmegen.

 14. 2015

  Op 24 mei 2015 ben ik de trotse vader geworden van dochter Guusje Leistra. Een vrolijke en ondernemende dochter waar ik veel van geniet.

 15. 2016

  In gesprek geraakt met Thijs over het oprichten van een eigen kantoor waarin we kunnen werken voor redelijke tarieven en op zoek naar goede en praktische oplossingen. Het zoeken naar deze oplossingen bezorgt mij dagelijks veel plezier.

 16. 2017

  Voorzitter geworden van Jong Onroerend Goed Stedendriehoek. Een prettige club om jonge professionals uit de vastgoedbranche te ontmoeten en om elkaar te helpen met kennis en contacten.

 17. 2018

  Van een tweemans kantoor zijn we inmiddels uitgebreid tot 6 advocaten en juridisch medewerkers. Zo kunnen we uw vragen nog beter en sneller beantwoorden.

JURIDISCH MEDEWERKER

Eline van Breugel

JURIDISCH MEDEWERKER

Lotte Steenbruggen

LiebregtsLeistra Advocaten is een kantoor met ervaren en gespecialiseerde advocaten in het vastgoed- en overheidsrecht. Thijs Liebregts en Wiert Leistra hebben hun opleiding gehad bij Dirkzwager Advocaten in Nijmegen en Arnhem. In 2015 startten zij hun eigen kantoor. Inmiddels is het kantoor uitgebreid met een derde advocaat. Laura Slot werkt op inhuurbasis in onze dossiers en voor onze cliënten. Daarnaast werken er drie juridisch medewerkers om het team van advocaten te ondersteunen.

Met onze uitgebreide kennis en ervaring leveren wij u hoogwaardige juridische bijstand, tegen een scherp tarief en met de persoonlijke behandeling die u van uw advocaat mag verwachten. Naast onze kantoorwerkzaamheden hebben wij nevenfuncties die aansluiten op onze dagelijkse praktijk. Thijs is voorzitter van een omvangrijke Vereniging van Eigenaren en Wiert is voorzitter van Jong Onroerend goed Stedendriehoek (Deventer, Apeldoorn en Zutphen), een netwerkvereniging voor jonge ambitieuze vastgoedprofessionals. Thijs is tevens commissielid bij de onafhankelijke bezwarencommissie van de gemeente Ede. Met de overige leden van de commissie adviseert hij het college in de besluitvorming bij de verschillende bezwaarschriften die zij ontvangt op het terrein van omgevingsvergunningen, handhavingszaken, horeca en subsidies. 

Voor het onderhouden van onze kennis volgen wij regelmatig cursussen en trainingen binnen onze specialisaties. Contacten met andere professionals binnen het vastgoed- en overheidsrecht zijn daarnaast belangrijk voor het behouden van de feeling met de praktijk. Daarom verzorgen wij ook jaarlijks verschillende lezingen en trainingen voor juristen. Wij zijn (bestuurs)lid van de volgende specialisatie- en netwerkverenigingen:

Voor al uw vragen kunt u rechtstreeks contact met ons opnemen op onze mobiele nummers.