Lisa
Witten

 1. 1986

  Geboren in De Bilt en opgegroeid in Houten.

 2. 1990

  Ik heb op twee verschillende basischolen gezeten. Begonnen op de Montessorischool in Houten en geëindigd op de algemeen christelijke basisschool dr. Lammerts van Bueren in Zetten.

 3. 1997

  Met mijn ouders, grote zus en kleine broertje ben ik verhuisd naar Randwijk (een klein dorpje in de Betuwe). Het was een beetje een cultuurshock, maar het buitenleven maakte een hoop goed.

 4. 1999

  Het jaar dat ik begon aan havo/vwo op het Hendrik Pierson College in Zetten. Ergens in dit jaar moet ik er ook achter zijn gekomen dat ik advocaat wilde worden. Ik was niet bepaald op mijn mondje gevallen en als er ergens onrecht was, stond ik vooraan. 

 5. 2004

  Mijn leven als Nijmeegse student begon. In een mooie grote kamer in het centrum genoot ik van het leven (en ging ik af en toe naar de Hogeschool Arnhem Nijmegen voor mijn opleiding HBO-Rechten). Tijdens mijn studentenleven had ik diverse bijbanen in de horeca.

 6. 2007

  In dit jaar kreeg ik voor het eerst een kijkje in de keuken van de rechtspraak. Ik mocht een halfjaar stage lopen bij de rechtbank Arnhem, sector bestuursrecht, bij het belastingteam. Deze stage is het begin geweest van een vier jaar durende carrière als griffier bij de rechtbank. Ik bereidde zittingen voor, notuleerde tijdens de zittingen en schreef uitspraken.

 7. 2008

  In 2008 rondde ik mijn opleiding HBO-Rechten af en begon ik aan mijn master Burgerlijk Recht aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. 

 8. 2011

  Vanaf 23 mei 2011 mag ik mijzelf mr. L.A. (Lisa) Witten noemen.

 9. 2012

  Op 26 januari 2012 ben ik beëdigd als advocaat. Een zeer bijzonder moment in mijn leven. De beëdiging vond plaats in het Paleis van Justitie in Arnhem, waar ik jarenlang werkte. Naast mijn familie en vrienden, waren mijn oud-collega’s, maar ook mijn nieuwe collega’s bij de beëdiging aanwezig. Ik begon als advocaat bij Van den Wildenberg & Van Halder advocaten in Nijmegen. Ik ben daar opgeleid door mijn patroon mr. Paul van Buul. 

 10. 2013

  Een beginnend advocaat wordt automatisch lid van de “Jonge Balie”. Die vereniging is gericht op educatieve en gezellige activiteiten voor startende advocaten. In de zomer van 2013 ben ik benoemd tot secretaris van de Jonge Balie Gelderland. Een jaar later werd ik voorzitter.

 11. 2016

  Dit was voor mij echt een geweldig jaar! Ik ben getrouwd en mijn man is in hetzelfde jaar gepromoveerd in de geneeskunde. Daarnaast ben ik begonnen aan de Grotius specialisatieopleiding Onroerend Goedrecht. Dit is een één jaar durende intensieve opleiding met betrekking tot alle facetten van het vastgoedrecht. Een enorme uitdaging om deze opleiding naast mijn fulltime werkzaamheden als advocaat te volgen. Ik heb mijn kennis op veel vlakken kunnen verdiepen.

 12. 2017

  Na het met succes afronden van de Grotius specialisatieopleiding Onroerend Goedrecht wilde ik een nieuwe stap in mijn ontwikkeling zetten. Na een aantal goede gesprekken met Thijs en Wiert besloot ik een nieuwe weg in te slaan. Hun aanpak en visie past bij mij en per 1 oktober ben ik dan ook gestart bij LiebregtsLeistra advocaten. 

Thijs
Liebregts

 1. 1984

  Geboren in de schaduw van de Sint Jan in 's-Hertogenbosch, de mooiste stad van Nederland.

 2. 1988

  Basisschool in Den Bosch.

 3. 1995

  Na verovering van de wereldbeker door Ajax wist ik zeker dat ik sportjournalist wilde worden.

 4. 1996

  Na drie jaar op Gymnasium Beekvliet in Sint-Michielsgestel bleek dat de HAVO beter bij mij paste en ging ik naar het St. Janslyceum in Den Bosch.

 5. 2003

  Na twee jaren “oriëntatie” bij de opleidingen m.e.r. en journalistiek begon ik de studie Hbo-Rechten op de Juridische Hogeschool in Tilburg.

 6. 2006

  Tijdens mijn HBO-studie werkte ik 6 maanden bij Waterschap Aa en Maas in Den Bosch. Dat was een mooie kennismaking met het bestuursrecht in de praktijk, waar ik veel inzicht kreeg in de werking van een overheidsorganisatie. Hoogtepunt was het landelijk waterschapstenniskampioenschap dat ik met een collega won.

 7. 2007

  Als afronding van mijn HBO-Rechtenstudie liep ik 6 maanden stage bij DTZ Zadelhoff in Den Bosch. Een geweldige kennismaking met de wereld van commercieel vastgoed. Het zien van kansen en een proactieve houding stonden hier centraal. Een leerzame periode waarin ik een scriptie schreef over de herontwikkeling van leegstaande kantoorpanden.

 8. 2008

  Na mijn HBO-studie ben ik direct begonnen aan mijn studie Nederlands Recht aan de Universiteit van Tilburg. Een goede keuze waarbij ik in de studiebanken veel leerde, maar ook daarbuiten een paar mooie studentenjaren meemaakte, onder andere door de organisatie van een 10-daagse studiereis naar Kaapstad.

 9. 2009

  Tijdens mijn studie aan de UvT werkte ik als vastgoedadviseur bij adviesbureau Gloudemans in Rosmalen. Ik assisteerde bij het opstellen van overeenkomsten en de uitvoering van taxaties. Daarnaast verrichte ik onderzoek voor ruimtelijke plannen en de onderbouwing daarvan.

 10. 2010

  In 2010 leerde ik in Nijmegen mijn vriendin Laura kennen en had ik mijn eerste kennismaking met mijn toekomstige werkgever Dirkzwager advocaten & notarissen. Al snel verhuisde ik van Tilburg naar Nijmegen en kwam ik erachter dat ik als advocaat wilde werken.

 11. 2011

  Eind 2010 schreef ik mijn scriptie over civielrechtelijke en publiekrechtelijke handhaving bij onrechtmatig grondgebruik. Op 1 januari 2011 trad ik in dienst van Dirkzwager op de sectie Overheid & Vastgoed in Nijmegen. Hier werkte ik samen met Maarten Baneke. Van hem leerde ik veel over het ruimtelijk bestuursrecht, milieurecht en contractenrecht en ontwikkelde ik mij als advocaat.

 12. 2014

  In 2014 rondde ik mijn opleiding als advocaat-stagiair af. Vanaf dat moment kon ik ervoor kiezen als zelfstandig advocaat een eigen praktijk op te bouwen. Het ondernemerschap dat generaties in mijn familie zat begon steeds meer te lonken.

 13. 2015

  Uiteindelijk koos ik er in mei 2015 voor Dirkzwager te verlaten om een sabbatical in te gaan. Ik wilde plannen maken voor mijn eigen kantoor. Op dat moment kwam ik in contact met Sleutels Advocaten in Nijmegen. Daar kon ik mij als ondernemer verder ontwikkelen en ik besloot bij Sleutels aan te sluiten. Mijn sabbatical duurde uiteindelijk 1 maand.

 14. 2016

  Begin 2016 raakte ik in gesprek met Wiert over de beweegredenen om een eigen kantoor op te richten. We bleken hier hetzelfde over te denken. Al snel volgde de beslissing LiebregtsLeistra op te richten.

Wiert
Leistra

 1. 1984

  Geboren in Amsterdam. De mooiste stad om geboren te worden. Al is Thijs dat niet met mij eens.

 2. 1988

  Basisscholen in Exmorra (Friesland) en Dieren (Gelderland). Mijn eerste juf voorspelde al dat ik later advocaat zou worden.

 3. 1996

  In Zutphen naar het Baudartius College waar mijn vader ook naar school ging en mijn opa lesgaf.

 4. 2003

  Gedurende mijn studententijd verdiende ik de kost door televisiequizzen te winnen, zoals Lingo, Met het mes op Tafel, That’s the Question en Weekstrijd. Na het starten met de studies Planologie en Bedrijfswetenschappen…

 5. 2005

  …bleek uit een studiekeuzetest dat rechten me beter zou passen. Het leek me saai, maar na één college was ik om. Wat een geweldig interessante studie! Tijdens mijn studie heb ik me verdiept door te doceren aan eerstejaarsstudenten en werkzaamheden te verrichten bij de rechtswinkel Venlo.

 6. 2006

  Met mijn vriendenteam bij v.v. Dieren kampioen geworden in de 5e klasse reserve. Het team is nog altijd bij elkaar en we hebben onlangs ons 12,5-jarig jubileum gevierd.

 7. 2008

  Na het vele quizzen op televisie heb ik ook meegedaan aan de Nationale Juristen Quiz. Na meerdere voorrondes volgde als finale een debattoernooi dat ik winnend wist af te sluiten. Mijn prijs was een geheel verzorgde stage op Curaçao.

 8. 2009

  Opgenomen in Elseviers ‘Top 50 grootste talenten van Nederland’.

 9. 2010

  In 2010 liep ik stage bij advocatenkantoor VanEps Kunnenman VanDoorne op Curaçao. Tijdens mijn stage vond de transitie van Nederlandse Antillen naar Curaçao plaats. Een erg leerzame periode waarin ik onder meer de doingbusinessinthedutchcaribbean guide heb opgesteld.

 10. 2011

  Na een succesvolle deelname aan de Masterclass Projectontwikkeling kon ik direct als advocaat beginnen bij Dirkzwager Advocaten in Nijmegen, waar ik samenwerkte met Hanna Zeilmaker. Ik leerde veel over het ruimtelijk bestuursrecht, overheidsaansprakelijkheid en projectontwikkeling. Bij Dirkzwager kon ik me volop ontwikkelen als advocaat.

 11. 2012

  Na een half jaar heb ik samen met Thijs Liebregts voor het eerst een lezing gegeven over onrechtmatig grondgebruik. Vele gezamenlijke lezingen en seminars over dit en andere boeiende onderwerpen zouden volgen.

 12. 2013

  Op 20 december 2013 ben ik getrouwd met mijn grote liefde Anne-Wil. Een bijzondere dag waar wij omringd door vrienden en familie getrouwd werden door mijn ouders.

 13. 2014

  Na uitgebreid adviseren, procederen en lezingen geven over het onteigeningsrecht, heb ik succesvol de specialisatieopleiding “leergang onteigeningsrecht” gevolgd bij het Centrum voor Postacademisch Onderwijs te Nijmegen.

 14. 2015

  Op 24 mei 2015 ben ik de trotse vader geworden van dochter Guusje Leistra. Een vrolijke en ondernemende dochter waar ik veel van geniet.

 15. 2016

  In gesprek geraakt met Thijs over het oprichten van een eigen kantoor waarin we kunnen werken voor redelijke tarieven en op zoek naar goede en praktische oplossingen. Het zoeken naar deze oplossingen bezorgt mij dagelijks veel plezier.

LiebregtsLeistra Advocaten is een kantoor met ervaren en gespecialiseerde advocaten in het vastgoed- en overheidsrecht. Thijs Liebregts en Wiert Leistra hebben hun opleiding gehad bij Dirkzwager Advocaten in Nijmegen en Arnhem. Per 1 oktober 2017 is Lisa Witten als advocaat het kantoor komen versterken. Ook zij heeft haar sporen verdiend als vastgoedgespecialiseerde advocaat bij een middelgroot kantoor in de regio Nijmegen.

Met onze uitgebreide kennis en ervaring leveren wij u hoogwaardige juridische bijstand, tegen een scherp tarief en met de persoonlijke behandeling die u van uw advocaat mag verwachten. Naast onze kantoorwerkzaamheden hebben wij nevenfuncties die aansluiten op onze dagelijkse praktijk. Thijs is bestuurslid bij Jong Onroerend goed Brabant en Wiert is voorzitter van Jong Onroerend goed Stedendriehoek (Deventer, Apeldoorn en Zutphen), netwerkverenigingen voor jonge ambitieuze vastgoedprofessionals. Thijs is tevens commissielid bij de onafhankelijke bezwarencommissie van de gemeente Ede. Met de overige leden van de commissie adviseert hij het college in de besluitvorming bij de verschillende bezwaarschriften die zij ontvangt op het terrein van omgevingsvergunningen, handhavingszaken, horeca en subsidies.

Voor het onderhouden van onze kennis volgen wij regelmatig cursussen en trainingen binnen onze specialisaties. Contacten met andere professionals binnen het vastgoed- en overheidsrecht zijn daarnaast belangrijk voor het behouden van de feeling met de praktijk. Daarom verzorgen wij ook regelmatig lezingen en trainingen voor juristen. Wij zijn (bestuurs)lid van de volgende specialisatie- en netwerkverenigingen:

Op ons kantoor hebben wij Anke Nijenhuis als juridisch medewerker in dienst. Zij is op dit moment nog bezig met een dubbele master aan de Radboud Universiteit. Daarnaast is er altijd een stagiair werkzaam om hem of haar zaken te laten uitzoeken en kennis te laten maken met de advocatuur.